Zendala deel 1

Zendala deel 1

Geschreven door: Marscha

Uitgeverij Akasha heeft het kleurboek Zendala kleurboek ontworpen door Beika Kruid uitgegeven.
Dit kleurboek bestaat uit verschillende soorten kleurplaten met heel veel variatie.
Het is een boek om in te kleuren maar als je zelf aan de slag wil met zendala’s teken is het zeker ook een bron van inspiratie. In dit boek krijg je ook de mogelijkheid om te beginnen met zendala’s te tekenen.

Hieronder wat voorbeelden uit het boek:
2015-01-11 13(1) 2015-01-11 13(2) 2015-01-11 13.50

Het boek begint met wat informatie van de ontwerpster hoe het boek is ontstaan en als gevolg wat meer informatie hoe je aan de slag kan in dit mooie kleurboek. Er staan wat handige tips in zoals dat je het mooiste resultaat krijgt als je de vakjes steeds lichtjes in kleurt.  Daarnaast worden er wat basis dingen uitgelegd over zelf zendala’s te tekenen.

zendalavoorkant

 

 

 

 

 

 

 

Mijn eerste indruk was “wauw wat een gave voorkant”. Het is een kleurrijk gezicht en springt er lekker uit. Ik was meteen benieuwd naar de kleurplaat en de mogelijkheden. Ik vond het persoonlijk wennen dat er veel zwart in de kleurplaten zitten. Dit komt door de vele details die verwerkt zijn in de kleurplaten. Ik was bang dat dit zou gaan overheersen en het eind resultaat daardoor somber zou zijn. Het tegendeel is waar. Door de zwarte gedeeltes springen de kleuren er uit en is elke kleurplaat een prachtig plaatje om te zien.  Het vergt wel wat tijd en concentratie door de vele kleine details, maar het eind resultaat mag er zeker wezen.  Het boek is gemaakt van wat dikker, glad papier waardoor je van alle soorten materialen gebruik kan maken. Ik heb bijvoorbeeld potloden, stiften en fineliners gebruikt en dit kleurde allemaal even fijn. Daarnaast heb ik nog gewerkt met geurloze terpentine en een doezelaar, dit gaf een gaaf effect en was goed te doen op dit papier.

2

Gekleurd met: Stabilo en Hema stiftten

Ben je op zoek naar een kleurboek met prachtige Zendala kleurplaten en of inspiratie voor jou eigen Zendala kleurplaten dan is dit zeker een kleurboek om bij je boekencollectie toe te voegen.

 

 

Previous Samen kleuren
Next Uitslag win een kleurboek en een set kleurpotloden

Beoordeling van de redactie

Uiterlijk
3/5
Kwaliteit Kleurboek
2/5

2.5

Vrij goed
2.5
Samenvatting:

Ben je op zoek naar een kleurboek met prachtige Zendala kleurplaten en of inspiratie voor jou eigen Zendala kleurplaten dan is dit zeker een kleurboek om bij je boekencollectie toe te voegen.

Misschien vind je dit ook leuk

Reviews

Het Kleurenwiel

Review ontvangen van PerfectSweetColors   Van BBNC Uitgevers kreeg ik het Kleurenwiel thuisgestuurd Dank jullie wel hiervoor.. De kleurenwiel kan je op weg helpen wanneer je even niet weet welke kleuren

Reviews

Heel Holland Kleurt Nederland

Geschreven door: Renée Voor mensen die van veelzijdige boeken houden is dit een erg leuk boek. Er zijn veel Hollandse plaatjes maar ook van dieren, huisjes, figuren  etc. Dit extra

Reviews

Het Enige Echte Olifantenboek om te versturen

  Van BBNC mocht ik het enige echte olifantenboek om te versturen reviewen. Onze dank hiervoor. Op het eerste gezicht al een uitnodigende kaft, lekker vrolijk, mooie kleuren en olifanten….,

1 reactie

Plaats een reactie