Roosvenster mandala’s

Roosvenster mandala’s

Van uitgeverij Panta rhei ontvingen wij het kleurboek roosvenster mandala’s om te reviewen.

DSC_4046

Uiteraard doen wij dit graag.

In dit leuke handzame kleurboek vind je 32 mandala’s die ontleed zijn aan de westerse, christelijke cultuur. Je komt decoratieve roosvensters, rozetten en labyrinten tegen uit de grote middeleeuwse kathedralen. Maar ook enkele illustraties uit oude christelijke manuscripten. Bij elke tekening staat kort vermeld waar deze weg komt.

Voorin het boekje vind je ook nog kort uitgelegd de betekenis van de kleuren.

DSC_4039

Als eerste heb ik mijn staedler stifen gepakt om dit vensterrozet uit de kathedraal van Reims te kleuren. De stiften glijden makkelijk over het papier, je ziet weinig tot geen aanzetten en het drukt ook niet door. Door het mooie witte papier komen de kleuren mooi helder over.

DSC_4040

Als tweede ben ik de zegen gaan kleuren met Stabilo stiften. Ook deze glijden erg makkelijk over het papier. Het valt me op dat het papier de inkt mooi opneemt en niet door drukt. De inkt droogt snel op waardoor de kleuren niet makkelijk in elkaar overlopen.

DSC_4041

Tenslotte heb ik de kosmische mens gekozen van Hildegard van Bingen. Hierbij heb ik mijn Bruynzeel potloden gebruikt. Voor potloden is dit boekje ook erg geschikt ze glijden makkelijk over het papier, je hoeft niet hard te drukken om de kleuren mooi uit te laten komen en de kleuren lopen mooi in elkaar over.

Al met al is het een erg leuk boekje voor mandala liefhebbers die graag eens iets anders willen kleuren dan de standaard mandala’s. Er is een grote verscheidenheid aan platen verschillend in niveau maar wel allemaal met de kenmerkende ronde vormen van een mandala.

Van deze uitgever zijn meerdere kleurboeken verschenen met mandala’s. Zeker de moeite waard om ook eens naar te kijken.

Ben je ook enthousiast over dit boekje, hier kun je hem bestellen:

Previous weekoverzicht 26 oktober tot 1 november 2015
Next Kruidvat scheurkalender

Beoordeling van de redactie

Uiterlijk
4/5
Kwaliteit kleurboek
2.5/5
Kleurplaten
2.5/5

3

Voldoende
3
Samenvatting:

Al met al is het een erg leuk boekje voor mandala liefhebbers die graag eens iets anders willen kleuren dan de standaard mandala's. Er is een grote verscheidenheid aan platen verschillend in niveau maar wel allemaal met de kenmerkende ronde vormen van een mandala.

Misschien vind je dit ook leuk

Nieuwe kleurboeken

Kleuren op nummer meesterwerken

Terwijl ik aan het rondneuzen was op de site van bol. Kwam ik deze tegen. Helaas is hij nog niet uit (de verschijningsdatum is 9 oktober 2015). Maar mij lijkt

Kleurboeken

Kleur de lage landen

Er komt 19 maart een leuk boek uit voor ons Nederlanders en Belgen!             De populaire hobby kleuren kun je nu ook doen in taferelen

Kleurambassadeur

Het tweede enige echte kleurboek voor senioren

Het tweede enige echte kleurboek voor senioren is een kleurboek waar er grote, leuke tekeningen in staan, zoals de titel het zegt, het is voor oudere mensen die het fijnere

0 reacties

Nog geen berichten.

Plaats als eerst een bericht. Plaats reactie

Plaats een reactie