Dikke dames kleurboek

Dikke dames kleurboek

Van de uitgever BBNC ontvingen wij “het enige echte dikke dames kleurboek voor volwassenen” om te mogen reviewen.

DSC_4027

Dit hebben Mariska, Renée en ik samen gedaan. Wij het allemaal over eens zijn is dat het een fantastisch leuk boekje is.

Hier zie je onze bevindingen:

Mariska:

Samen met mijn kleurcollega’s Renee en Ingrid mocht ik dit leuke kleurboek reviewen. Het is een compact formaat wat makkelijk mee te nemen is en je wordt er vanzelf vrolijk van als je in het boek kijkt. Het boek bevat 141 tekeningen met allemaal thema’s van het dagelijks leven.

De eerste kleurplaat heb ik gekleurd met Stabilo 68 stiften. Want met stiften kleur ik graag. De tekeningen vragen erom met vrolijke kleurtjes ingekleurd te worden

image1

Wat mij opviel was dat helaas de Stabilo 68 doordrukt in het papier. Het glijd wel fijn over het papier heen tijdens het kleuren maar helaas zie je ook heel duidelijk waar je gestopt bent wat ik persoonlijk minder mooi vind. Toch met veel plezier ingekleurd omdat het een compact formaat tekening is dat je op 1 avond kan kleuren en het is een vrolijke tekening waarvan ik gelijk trek kreeg in een stukje taart.

 

Het leuke van dit boek is dat je 2 kleurplaten naast elkaar heb van hetzelfde thema.
De linkerkant is ingekleurd met de Davinci kleurpotloden van de Action.

De rechterkant is wederom gekleurd met de Stabilo 68.

image2

 

Perfect, kleuren komen goed uit op het papier. Alleen als je even wat meer druk geeft omdat je accenten wil maken dan drukt de inkt (van de tekening op de andere kant) door dus das weer jammer maar is op te lossen door er een papiertje tussen te doen.

Kortom een erg leuk vrolijk kleurboek (ondanks de paar minpuntjes). Veel variërende kleurplaten met verschillende thema’s. De prijs in vergelijking met zoveel kleurplaten is heel goedkoop en tijdens het kleuren word je vanzelf vrolijk van de kleurplaten.

Renée:

Ik stond echt te springen om dit boek te kleuren. Na onze leuke workshop die via de BBNC kleurambassadeursdag werd gegeven door Julia Woning ben ik helemaal enthousiast geworden over de Dikke Dames. Dit boekje heeft een mooi formaat. Niet te groot dus makkelijk mee te nemen in je tas. Mocht je onderweg naar je werk/ school willen kleuren of gewoon omdat je een weekendje weg gaat.

De eerste kleurplaat heb ik gekleurd met Stabilo en Steadler stiften. net zoals Mariska verteld drukken deze helaas wel iets door. Daarnaast zuigt het papier ook erg de inkt op. Daardoor worden de kleurplaten streperig.

dikke dames renée 3

 

De tweede kleurplaat heb ik gekleurd met de enige echte kleurpotloden. Nu merk ik enorm het verschil. Dit boekje is meer gemaakt voor de kleurpotloden fanaten. Het papier neemt de kleuren erg goed op. De potloden glijden goed over het papier. Jaaaaa dit boekje kleur ik verder met potloden.

dikke dames renée 2

 

Tot slot: dit boekje heeft een makkelijk formaat. Sommig kleurplaten vind ik wat gemakkelijk. Maar aan de andere kant vind ik dit ook wel fijn. Als je net zo als mij moeite heb om een kleurboek weg te leggen zonder dat je kleurplaat af heb. Deze platen kan je zeker in een avondje kleuren.

 

Ingrid:

Wat een geweldig leuk kleurboek is dit zeg het enige echte dikke dames kleurboek. Altijd ben ik al gecharmeerd van deze vrolijke dames.

Als eerste heb ik deze gekleurd met mijn Bruynzeel potloden.

DSC_3983

Het papier is lekker glad en de potloden glijden makkelijk over het papier. De kleuren komen mooi uit op het papier. Erg grappig is ook dat de tekeningen aan beide kanten één geheel vormen.

Daarna heb ik deze vrolijke verjaardagsplaat gekozen.

DSC_3984

Hiervoor heb ik mijn Stabilo stiften gepakt omdat ik vrolijke kleuren bij de dikke dames en helemaal bij deze plaat vind passen. De stiften kleuren heerlijk op het papier en drogen snel op waardoor je geen vlekken krijgt als je er over heen gaat. Maar helaas drukt het heel erg door naar de volgende plaat.

Kortom is het een erg vrolijk boekje. Het heeft een mooi handzaam formaat waardoor de platen ook makkelijk te kleuren zijn als je wat minder tijd hebt.

Word jij hier ook vrolijk en denk je die wil ik ook. Hier is hij te bestellen:

Previous Kleurplaat van de week 16 t/m 23 oktober 2015
Next 2e winnaar van het Enige echte Mandala kleurboek om te versturen

Beoordeling van de redactie

Uiterlijk
4/5
Kwaliteit kleurboek
3/5
Kleurplaten
5/5
Prijs/ Kwaliteit
4/5

4

Goed
4
Samenvatting:

Erg vrolijk boekje. Het heeft een mooi handzaam formaat waardoor de platen ook makkelijk te kleuren zijn als je wat minder tijd hebt Sommig kleurplaten vind ik wat gemakkelijk. Maar aan de andere kant vind ik dit ook wel fijn. Als je net zo als mij moeite heb om een kleurboek weg te leggen zonder dat je kleurplaat af heb. Deze platen kan je zeker in een avondje kleuren. Veel variërende kleurplaten met verschillende thema's. De prijs in vergelijking met zoveel kleurplaten is heel goedkoop en tijdens het kleuren word je vanzelf vrolijk van de kleurplaten.

Misschien vind je dit ook leuk

Reviews

Meningen gevraagd!

Ik zou graag jullie meningen horen! 🙂 Stel jullie mogen een review verzinnen, waarover zou dit gaan? Welk materiaal of boek bijvoorbeeld. En zouden jullie dan een tekst review willen

Reviews

Review City Scapes

Geschreven door: Mariska Van de Kleurboekwinkel kreeg in dit leuke boek City Scapes opgestuurd wat mij gelijk nieuwsgierig maakte: Een kleurboek met verstopte objecten!! Leuk! Aangezien vrouwen 2 dingen tegelijk

Reviews

Kleur je Dag

Geschreven door: Renée Na het grote succes van Kleur je leven! is er nu een tweede kleurboek voor volwassenen: Kleur je dag! Dit boek bevat vele (Bijbelse) teksten. De afbeeldingen

4 reactie(s)

 1. hanneke
  oktober 23, 20:36v Antwoorden
  ik ben zelf een dikke dame en begrijp niet waarom men de schilderijen en kleurplaten zo leuk vindt. Ik heb liever dat men de echte dikke dames leuk vindt en niet discrimineert.
  • Renée de Lange
   oktober 26, 09:25v Antwoorden
   Hoi Hanneke. Ik vind de schilderijen en tekeningen geweldig. Het is heus niet discriminerend bedoeld. Ik hoor zelf ook bij de dikke dames... Ik vind iedereen prachtig op hun eigen manier!! Elk persoon is uniek. En de mensen die raar doen die hebben zelf een probleem!
 2. Marja
  oktober 23, 21:16v Antwoorden
  De kaarten zijn wel geschikt voor stiften. Ik ben helemaal verliefd op de dames!!

Plaats een reactie