Mijn Wonderlijke Wereld Deel 2

Mijn Wonderlijke Wereld Deel 2

Gastreview: Bernice

Zoals de meesten wel weten stond er pas geleden een oproepje om het geweldig boek van ‘Masja mijn wonderlijke wereld deel 2’ te reviewen. Ondanks dat ik dit nog nooit had gedaan leek dit mij een leuke uitdaging, omdat ik deel 1 al een geweldig boek vind. Omdat ik uitgekozen werd mocht ik deze leuke uitdaging aan gaan.

Ik kreeg het boek binnen en kon het niet laten om er meteen enthousiast door heen te bladeren. Meteen was ik al aan het denken welke kleurplaat ik als eerste zou kiezen om te gaan kleuren. Keus genoeg want er staan in dit boek 46 prachtige platen. Zoals op het boek staat: van paisley’s en mandala’s tot planten, dieren en nog veel meer.

Mijn eerste keuze viel op een mooie paisley.  Deze heb ik gekleurd volgens een bepaald kleurenschema/ kleurenpalet. Om deze prachtige kleurplaat te kleuren heb ik gekozen om te werken met potlood en pastelkrijt. Ik heb gebruik gemaakt van Bruynzeel en Bic potloden. Voor de achtergrond heb ik gewerkt met Conte á Paris pastelkrijt. Het papier is erg fijn om op te kleuren met potlood. Dit heeft ook mijn voorkeur voor de andere kleurplaten.

 review plaat 1

Voor de tweede kleurplaat heb ik gekozen om de laatste mandala te doen. Deze staat getekend op 2 bladzijdes. Het leuke ervan is dat je er voor kunt kiezen om hem als 1 geheel te kleuren of om op 2 verschillende manieren te kleuren. Wat ik wel jammer vind is dat sommige kleurplaten tot aan het midden van de rand lopen. Hier door kun je de randen niet goed kleuren.Ik heb gekozen om deze laatste plaat te kleuren met Bruynzeel en Bic stiften en Stabilo Fineliners. Mijn ervaring uit het eerste boek is dat stiften kunnen door drukken, door dat ik nu rustig over het papier ben gegaan en niet hard heb gedrukt was dit niet het geval. Als je de bladzijde aan de andere kant bekijkt kun je wel zien wat je gekleurd hebt.

review plaat 2

Voor de derde kleurplaat heb ik gekozen om een mandala te kleuren. Dit ook naar aanleiding van een kleurenchallenge. Deze heb ik ook gekleurd met Bruynzeel, Bic potloden en pastelkrijt.De potloden geven vergeleken met stift een mooier effect op dit papier. Met potlood kun je ook meerdere kanten op met schaduweffecten. Wat ik wel merk is dat sommige stukjes van een kleurplaat niet helemaal synchroon lopen met elkaar of niet goed sluiten, dit is jammer.Toch heb ik met veel plezier hierin gekleurd.

review plaat 3

 Mijn conclusie: een geweldig boek met veel variatie en vooral geschikt voor de kleurpotloden en pastelkrijt.

Dit boek is te koop bij: http://www.masjaswebshop.nl/Mijn-wonderlijk-wereld-DEEL2

 

Bernice bedankt voor deze prachtige review!!!

Previous Weekoverzicht 7 t/m 13 december
Next Gratis: mooie Kleurplaat

Beoordeling van de redactie

Uiterlijk
4/5
Kwaliteit kleurboek
3/5
Kleurplaten
4/5
Prijs/kwaliteit
4/5

3.75

Goed
3.75
Samenvatting:

Mijn conclusie: een geweldig boek met veel variatie en vooral geschikt voor de kleurpotloden en pastelkrijt.

Misschien vind je dit ook leuk

Kleuren

Kleur je eigen telefoonhoesje

Tegenwoordig bestaan er veel diverse telefoonhoesjes. Kleurrijk maar ook simpel. Maar er is toch niets leukers dan met je eigen kleurplaat rond te lopen? Via via werd ik op het

Potloden

Filmpje: Stabilo AquaColor

Vandaag laat ik jullie zien hoe ik aan de slag ga met de Stabilo Aqua Color potloden: Enige tijd geleden heb ik deze gekregen van mijn moeder en ik wilde

Reviews

Het Enige Echte Olifantenboek om te versturen

  Van BBNC mocht ik het enige echte olifantenboek om te versturen reviewen. Onze dank hiervoor. Op het eerste gezicht al een uitnodigende kaft, lekker vrolijk, mooie kleuren en olifanten….,

1 reactie

Plaats een reactie